Ansøgning - hvad skal jeg skrive?

En god ansøgning starter med et godt forarbejde. Du skal bruge tid på at analysere og gennemtænke jobopslagets ordlyd og overveje, hvordan du passer ind i stillingen. Hvordan lyder arbejdsopgaverne? Hvilke personlige og faglige kompetencer skal du vise for at matche beskrivelsen? Hver ansøgning skal udformes særskilt til det job, du søger. Husk at være neutral, saglig og enkel i din formulering, skriv korte sætninger, kontrollér, at tegnsætning og stavning er korrekt.

Udformning
Skriv ansøgningen på neutralt hvidt papir. Gør den kort - helst på en enkelt side. Du kan supplere ansøgningen med en dataliste eller et CV, eksamensbevis etc. Send altid kopi af vigtige dokumenter, aldrig originaler, for det er ikke sikkert, at modtageren returnerer originaldokumenter.

Ligegyldigt hvilket job du søger, skal ansøgningen indeholde disse punkter: 

  1. Specificering af afsender og modtager.
  2. Henvisning til stillingsopslaget.
  3. Omtale af faglige kvalifikationer.
  4. Motivation og begrundelse for at søge jobbet.
  5. Personlige oplysninger dvs. tidligere beskæftigelse og andre relevante oplysninger, fx faglige aktiviteter.
Lær af dine afslag
Hvis du har sendt en ansøgning til en stilling, hvor du ikke blev indkaldt til samtale hos arbejdsgivere, kan det være en god idé at ringe til arbejdsgiveren og få lidt feedback på ansøgningen. Det kan hjælpe dig til at målrette og forbedre din ansøgning fremover.

Gratis sparring til ansøgning
Alle medlemmer af Tandlægeforeningen har mulighed for sparring med en af Tandlægeforeningens konsulenter. Her vil dit CV og/eller ansøgning blive gennemgået. Kontakt Tandlægeforeningens medlemsrådgivning for ansatte tandlæger på telefon 70 25 77 11 eller ansattetandlaeger@tdl.dk

Kilde: Tdlnet.dk